When She Cried



this morning, i woke up earlier for my first time at 9 am. yeaah, don't be shocked sangat la kan. just imagine what can i do during my semester holiday, bangun terus lunch, main game, tidur kejap, main game, online facebook, tidur lagi. datz all.

Ting Tong Teng.. [the sound of recent chats in my whatsapp]

whose dat!?
menganggu tuan puteri nak beradu even matahari da terpacak pun peduli hape kan ^^
ouh.. my bff..

cerita punya panjang lebar luas tup tup tap tip she actually jealous dengan kengkawan time diploma now semua dah continuing our study to bachelor kecuali dia now tengah kerja part time kat kedai toing toing.

'kau ada niat nak sambung jugak ke?'
'ada.. tapi family aku tak kaya..'
'macam family aku kaya pulak..'

Assalamualaikum.. hah kan dah terbagi salam..
bcoz of she's my bff yg saya gila datuk punya sayang, i keep agree with what she wanna say. walaupun dalam hati rasa macam nak terkeluar pisau kat lidah ni kan.. itsokay as long as aku boleh sabar, sabar je la.



i hope she will reads this..

"tak semestinya kalau kau sambung belaja setinggi alam sekali pun, tak semestinya kau boleh hidup bahagia, kalau bahagia pun tak semestinya kau akan jadi kaya raya n so on. contoh dah ada, tengoklah berapa ramai siswazah menganggur kat Malaysia ni.

rezeki tu ada kat mana-mana. kalau kau usaha carik, Insha-Allah akan ada jalan untuk kau. tapi kalau kau diam,sekadar merendah diri dan memikirkan kekurangan diri dan asyik bersendiri dan dan dan memang kau tak kan kemana. boleh faham tak?"


8 comments:

Dylla Abas said... Reply To This Comment

sgt setuju dgn entri ni :)

haz said... Reply To This Comment

yup. peluang ada di mne2 je. ijazah tu buknla mnentukn segalanye termsk mcm mne kte bkl lalui hidp kte. we decorate our life on our own. so no regret there. =)

inasazali said... Reply To This Comment

betul2 :)

cweet pinky said... Reply To This Comment

apa sangat ada pada sijil , lagik2 kalaw belajar tuh time nak exam , lect dah bocorkan soalan exam , hehehe

*untuk diri sendiri :P

hainom OKje said... Reply To This Comment

OKje cuba nak tangkap apa motif entri ni... tang yang dia berlagak family dia kaya tukan Tasha...

Mungkin dia main main kot... dia bergurau berlagak sebab dia dah kenaik baik ngan Tasha.. segalanya kemungkinan...

eimah siti said... Reply To This Comment

betul2....rezeki ada kt mna2

kamal lee said... Reply To This Comment

Rezeki ada kat mana mana jek. Yang penting usaha. Kalau takde degree diploma pun boleh berjaya apa. Macam Bill Gates tu. Hehe.
So, yang penting usaha, jangan nak mengharap durian jatuh keriba jek. Kan? Ok bye.

Syarikat Islam Indonesia (SMD) said... Reply To This Comment

saya sudah follow, mohon follow balik ia. Terimakasih.!!
http://siikabsumedang.blogspot.com/

This Blog is Protected. Copyright 2012 © All Right Reserved by Natasha