The Sensitive Pak Guard




me : assalamualaikum, tumpang tanya boleh?
the pak guard : ya kenapa..

me : ATM CIMB kat mana ye?
the pak guard : kt mall ni mmg xde ATM CIMB..

me : tp td pak guard kat pintu gerbang tu cakap, ade ATM CIMB..
the pak guard : pak guard??

me : a'ah.. pak guard tu cakap ade..
the pak guard : pak guard?

me : ya.. (angguk byk kali)
the pak guard : byk lah kau punya pak guard. security.. security guard okey..

me : what the.. = = 

well, the truth mmg students kt Malaysia ni called security guard at their school/college/university or mane2 aje lah as pak guard mak guard right? jarang kot nk panggil security guard. maybe I made a mistake, I'm so sorry bcoz da terbiase kn n buat dia terasa kot.. tp BAHASA JIWA BANGSA.. "BANYAK LAH KAU PUNYA PAK GUARD.." aku pulak yg terase.. urhh


18 comments:

Cendol said... Reply To This Comment

haha apetah.cendol pn selalu sebut pak guard.same je la.haha mcm2 la 'pak guard' tu.ops!!

Nurul Husna Mohd Hassan said... Reply To This Comment

akak pun cakap pak guard mak guard jugak =)

Mrs. Abi said... Reply To This Comment

hahahahhaa....pak guard tu pun, bukan main... xnk kalah..

~didiey~ said... Reply To This Comment

eh???didiey pown slalu je panggil pak guard..sensitip laa plak..aduhai..

cweet pinky said... Reply To This Comment

eee... poyo nyerr 'security guard' tersebut ....

haz said... Reply To This Comment

haz pn cakp pak guard jgk. eleh. cam x biasa lah pak guard tu dgr org pggl dia 'pak guard' nk nmpk lgi high class la tu suh pggl security guard. hikhik

Izzati Suhaide said... Reply To This Comment

sy pun pggil pak guard gk..heheh

I'm Just Who I am.. said... Reply To This Comment

Klu kat U, pak guard kami panggil polis wannabe...baju sejibik bj polis...haha

skulluv said... Reply To This Comment

pak guard la baru bunyi rock!!

sha_azmi said... Reply To This Comment

haha..over tul 'security guard'..huhu sy pun xpenah pggil camtu,pak guard je memanjang..haha

ieedaz @ mama_isha said... Reply To This Comment

Haahkan, tak glemer kot bg die kalu pgl pak guard ehhe

Waalid5035 ™ said... Reply To This Comment

dia baru lps ade mslh tu..hehe...husnu zhon..=)

hainom OKje said... Reply To This Comment

Yelah... sebab kita dah biasa panggil pak guard ek.... rupanya diaorang pun nak ada style jugak... tak mau panggil sembarangan... hu...hu... security guard pun security guard le...

Che Rosliza Che mat said... Reply To This Comment

sy pun pggil pak guard gk..heheh

Roslan Putra said... Reply To This Comment

sama jer... takleh pulak panggil pak guard yer... padahal lagi senang nak panggil gitu...

pak guard bunyi kampung sikit...

C'Jai said... Reply To This Comment

Akak panggil pak guard...so apa masalahnya...berbahasa juga kan...ada gelaran 'pak' di situ...atau kena panggil abang guard koooooot...hehe... Tapi ye la kan...lain orang lain pulaaaaak penerimaan masing2... Kalu tak takde la org kata rambut sama itam ati lain kaler...hehe... Kan..kan..kan... Jangan sentap ye..natasha..
bio kan je la abang guard tuuuuu...senyum..senyum...

eimah siti said... Reply To This Comment

urghhh advance da guard2 kt msia ni....panggil pak guard marah....nak guna security guard..nmpk high class la skit...adeyh....

Dylla Abas said... Reply To This Comment

adoii...mmg sensitif sungguh pak guard tu..pe salahnya pggl pak guard..mesra sket bunyi nye kan :)

This Blog is Protected. Copyright 2012 © All Right Reserved by Natasha