Five Ringgit To Make Me Cry



Assalamualaikum.. I'm so so so so sad.. Ya Allah..
Just now sy pergi pasar sebelah rumah . Berjalan dgn dua keping duit 10 ringgit
Dompet sy too too too biggestttt <--melampau sbb tu sy malas nak bawak same
So sy beli ice blended, jagung, bubur nasik. tong ting tung balance ade lg 5 ringgit
sy berniat nk beli scarf tudung, pilih punye pilih punye pilih, okiesss, sy jumpe
Itu kire last duit dlm poket sy.. Lain2 semua dlm bank.. LAST MONEY dlm poket sy!!!
Smpai kat rumah sy dah habis makan.. mane plastik tudung sy????????????????
Merapu meraban mereban jugak lah sy jd tikus dlm rumah, tong sampah dpn rumah,
dlm rak-rak kasut pn sy selongkar even dah sah-sah lah sy x letak dlm uhh..
Sy jalan balik ke pasar sy carik merata2 atas jalan, x sampai 15 saat pun ke pasar tu
Tiap2 tong sampah gerai sy carik, bawah meja smpai org ramai tgok sy semacam
"budak ni tgh main explorace ke.." "budak ni knape selongkar tong sampah"

"Ya Allah.. aku redha.. kalau sehelai scarf tu ade yg jumpe..
Moga saham pahala dia dapat jugak kat sy." - Amin~

even five ringgit can make me crying like now T_T


6 comments:

dorathecoffeegirl said... Reply To This Comment

apa yg kita hilang, pasti Allah akan ganti samaada kita sedar atau tidak ^^
semua ada hikmahnya^^

CikMai said... Reply To This Comment

jgn sedih yeee..ada hikmah yg kita tak tahu .

Natasha said... Reply To This Comment

;) Amin. cuma terkilan skit sbb mungkin sy cuai kot..

Natasha said... Reply To This Comment

Amin. tq cm. ;)

ieedaz @ mama_isha said... Reply To This Comment

jgn sedih2 yer..pasti ade hikmah yg lain tu.. k

Natasha said... Reply To This Comment

Insya-Allah. yg hilg pasti berganti.

This Blog is Protected. Copyright 2012 © All Right Reserved by Natasha