Holiday to Indonesia



KES : SELONGKAR ALBUM LAMA
24-27 Disember last year sy n family memaksa diri melawat my twin di Indonesia n we spent a year 4 days 3 nights jalan2 area Bandung n Jakarta Barat. Setelah sy selongkar album lama time pegi sane, nah.. :)


24 Disember 2011



from KLIA to Jakarta. what a nice scene! ^^ Subhanallah
sampai di Lapangan Terbang Soekarno-Hatta, Jakarta
gambar2 bwh ni plak sy ambil bcoz of bahase diorg yg lain+pelik ;D
tempat shopping ni sgt lah menakutkn sbb semua pintu masuk akn ade polis tahan, bukan polis je, askar kot (rasenye) termasuklah bonet kereta kena buka utk pemeriksaan. y? my sis ckp, utk elakkn org bwk bom ke dlm ;) nasiblah negara kita aman kn~
rumah sewa my sister with other student from Malaysia
masuk je kat bilik die, ade hadiah bezday that she has prepared for us. even jauh pun die still ingat. sweet kan?
only after we had enough rest, we went to Bandung. sempat singgah mkn kt cni.

wahhh byk kan? ni bukn kes membazir okieess. mane2 makanan yg x disentuh x akan di kire. so pilih yg kite nk mkn je ;) 

25 Disember 2011


time ni siap2 nk pegi pasar pagi. name pasar ni lupe laa... );

breakfast n diz is my first time tgok soto mkn dgn nasikk.biasenye nasik impit kan.
Pasar Baru Bandung
this one we called 'macet' - traffic jam

otw to Tangkuban Perahu, Bandung
cantikkan? cantik sgt sgt. Subhanallah..
bekas kawah gunung berapi Tangkuban Perahu. actually Tangkuban Perahu ada sejarahnya sendiri, nnt korang search la yup..
my two younger sisters- they're sweet :)
turun dr Tangkuban Perahu, sempat singgah gerai tepi jln mkn jagung bakar.
Gambar bwh ni bukn kes kamera rosak, kat sane kabus tebal.. sgt2 sejuk..
it was a long journey we went back to Jakarta Barat. perut dah lapar, kami singgah kt Kampung Daun . ;) Kampung Daun adalah tempat makan yg sgt unik sbb ada teratak masing2, kt Malaysia pun ade kot~
it's me!
Kartika Sari- yummy2


26 Disember 2011



morning view at Jakarta from our hotel


Borobudur Minii s also same as Taman Mini Malaysia cultural park that display us about the traditional architecture in Indonesia. Each of the homes represents the architectural style is furnished with various items, arts and crafts which depict the culture of each state.
Inside each house, you can find a range of genuine handicrafts originating from each state or county. 


made in Jakarta ;)

da puas jalan-jalan kan? then we went to Grand Indonesia Shopping Town- the one of the largest upscale shopping centres in Southeast Asia!

Lastly, we went to Menara Monas iaitu monumen peringatan setinggi 132 meter sbg mengenang prjuangan rakyat Indonesia merebut kemerdekaan dr pemerintahan  kaki) yang didirikan untuk mengenang perlawanan dan perjuangan rakyat Indonesia untuk merebut kemerdekaan dari pemerintahan kolonial Hindia Belanda.
 

27Disember 2011



bajai- my daddy panggil tut-tut sbb time die outstation kt Thailand pn ada kenderaan ni jugak but at Thailand they called this as tut-tut.

Pasar Tomang Barat
 
Pasar Tanah Abang
Last place we visited before heading to Malaysia is Universitas Kristen Krida Wacana (UKRIDA), tempat die study ;)
balik ke rumah sewa dia
last posed with my dearest twin in front of her house );
abah dah penat tunggu flight tak sampai2 (traffic jam) haha



12 comments:

nuha ahmad said... Reply To This Comment

wah beznye. teringin menjejsk ke sana :)

Fatihah said... Reply To This Comment

whoaa, bestnya pergi indonesia !

Natasha said... Reply To This Comment

Insyaallah, ade rezeki nti awk boleh ke sane :)

Natasha said... Reply To This Comment

:) best except jalan jem, ready panadol byk2..

Ain Syafieqa said... Reply To This Comment

bestnye g indonesia..salam kenal.:)
thanks follow ye.

ieedaz @ mama_isha said... Reply To This Comment

seronok cuti-cuti ni..
thanks folloe kite, kite follow back yer..salam kenal :)

putryteya said... Reply To This Comment

mesti best dah dapat passport gi luar negara !

bila pulakk teya ?? ehhehe

caliph shuriken said... Reply To This Comment

setakat ni blom ada rezki olidei jauh2, huh...

Natasha said... Reply To This Comment

salam kenal.welcome..

Natasha said... Reply To This Comment

wc.. tq following me back ;)

Natasha said... Reply To This Comment

ade rezeki nnt InsyaAllah..

Natasha said... Reply To This Comment

nnt ade la tu.. ;)

This Blog is Protected. Copyright 2012 © All Right Reserved by Natasha